Пълнените люти чушки са пикантно мезе, което може да се намери

...
Пълнените люти чушки са пикантно мезе, което може да се намери
Коментари Харесай

Чушки пълнени със сирене- класика в женра, на която никой не може да устои, а и ако са лютички и за зимата, край

Пълнените люти чушки са пикантно мезе, което може да се откри мъчно, а какъв брой е вкусно единствено не е истина. Поради голямата си известност, в този момент никой няма да допусна, че това ядене има мексикански корени .

Защо тъкмо сирене? Всичко е просто: лютите чушки експлодират в устата с топлота, изпълваща гърдите, а нежното и леко сирене гаси този огън. За ястието нормално се избират козе сирене, фета, крема сирене или Филаделфия . Трябва да е меко, само че колкото по-богат е усетът, толкоз по-добре.

Съставки

Люти чушки 300 гр

Сирена Фета 200 гр

Вода 500 мл

Босилек на усет

Чесън 3 скилидки

Сол 1 ч.л.

Захар 1 супена лъжица

Ябълков оцет 100 мл

дафинов лист 2 бр.

Риган 1 ч.л.

Зехтин 1 супена лъжица

 

Подготовка

Пригответе пълнежа: Намачкайте мекото сирене с вилица и го комбинирайте с ситно нарязан босилек и счукан чесън. Няма потребност от сол!


Измийте чушките, отстранете семките и напълнете с пикантно сирене. За това ще бъде комфортно да употребявате кулинарна спринцовка.

Пригответе марината: Сварете вода със сол, захар, дафинов лист и риган. Добавете масло, оцет и махнете от огъня. Поставете чушките в буркани, покрийте с гореща марината и покрийте.

Готово, фасулска работа, нали!

Ако не сте фенове на пикантните храни, има метод да омекотите усета. За това чушките се накисват във вода преди консервация. Това оказва помощ да се дефинира малко пикантност. И в случай че желаете да намалите градуса на лютивост допустимо най-вече, използвайте мляко вместо вода.

Пълнените чушки могат да се употребяват сурови, само че са изключително вкусни, когато се консервират!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР